14 October 2013

Share this:

Het gaat om een huurovereenkomst van 10 jaar op de begane grond van een voormalig bankkantoor. Het betreffende pand maakt onderdeel uit van de grootste A1-winkelprojecten van Nederland.

Het gaat om een huurovereenkomst van 10 jaar op de begane grond van een voormalig bankkantoor. Het betreffende pand maakt onderdeel uit van de grootste A1-winkelprojecten van Nederland.

 

Het monumentale gebouw aan het Damrak 80 wordt op dit moment opgeknapt. Starbucks huurt 250 m² op de begane grond van het pand, dat ruim 100 jaar geleden is gesticht als bankkantoor. Starbucks opent de vestiging nog dit jaar.

Bouwinvest is eigenaar van de gebouwen. TOP Vastgoed is door Bouwinvest ingeschakeld als ontwikkelaar en heeft namens het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund de overeenstemming met Starbucks bereikt.

Het pand maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van de voormalige C&A complexen aan het Damrak 70 en de Nieuwendijk 196, en van het naastgelegen monument Damrak 80. In deze drie gebouwen staat ruim 13.000 m² kantoorruimte leeg. De plint van de gebouwen was tot voor kort bezet met kleinschalige winkels. Het volledige oppervlakte van de gebouwen wordt herontwikkeld tot winkelruimte. In totaal omvat het project ruim 27.500 m² aan winkels, bestemd voor internationale modische ketens. Het is daarmee een van de grootste A1-winkelprojecten van Nederland.

De plannen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Amsterdam. De ontwikkeling sluit aan bij het ‘1012-beleid’ van de gemeente, dat gericht is op het aantrekken van grote internationale retailers en kwaliteitsverbetering van dit gedeelte van de stad. De gemeente is inmiddels gestart met de aanleg van de ‘Rode Loper’, de nieuwe inrichting van het Damrak.

Nowadays: recrafted for Amsterdam

Op een A1-locatie in Amsterdam wordt gewerkt aan één van de grootste binnenstedelijke retailontwikkelingen van dit decennium. Met Nowadays creëert vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest en projectontwikkelaar Top Vastgoed in 2015 bijna 25.000 m2 A1 winkelruimte in de stad. Een transformatie die voldoet aan de eisen van internationale en toonaangevende retailers. Nowadays_ biedt straks een onvergetelijke shopping experience voor de 420.000 wekelijkse bezoekers van Damrak en Nieuwendijk.

Kijk voor meer informatie op www.nowadays.nl of www.facebook.com/nowadaysamsterdam

Newsletter