23 May 2013

Share this:

Tijdens de Provada op woensdag 5 juni zal de Gouden Piet Kranenbergring worden uitgereikt aan de Stichting Bijlmermuseum. Peter Dautzenberg zal, als voorzitter van de stichting, de ring in ontvangst nemen.

Tijdens de Provada op woensdag 5 juni zal de Gouden Piet Kranenbergring worden uitgereikt aan de Stichting Bijlmermuseum. Peter Dautzenberg zal, als voorzitter van de stichting, de ring in ontvangst nemen.

Hij krijgt de ring uit handen van de winnares van vorig jaar: Anneke Treffers. Anneke Treffers over haar keuze voor het team van het Bijlmermuseum: “Het is een actieve club vrijwilligers, die met hart en ziel voor de zaak staat”.

Peter Dautzenberg en het Bijlmermuseum

De Stichting Bijlmermuseum is in de jaren ’90 opgericht om sloop van een aantal flatgebouwen en parkeergarages in de Bijlmermeer tegen te gaan en om de geschiedenis van de Bijlmermeer vast te leggen. Een van die flatgebouwen, Kleiburg, vormt de sluitsteen van de stedenbouwkundige hof die karakteristiek is voor de Bijlmermeer; een autovrij maaiveld en een parkachtige openbare ruimte met een monumentaal kunstwerk waarover de metro rijdt. Om Kleiburg te kunnen behouden heeft woningcorporatie Rochdale naar aanleiding van een open brief van Stichting Bijlmermuseum een pitch uitgeschreven. Deze pitch werd gewonnen door het consortium “de Flat”. Dit consortium, bestaande uit KondorWessels vastgoed, Hollands Licht, Hendriks CPO en Vireo Vastgoed, bedacht het kluswoningen concept.

Het kluswoningen concept omvat de verkoop van de 450 woningen met behulp van televisieprogramma “de Flat” waar kopers/klussers gevolgd worden tijdens hun werkzaamheden. Dit concept bleek zeer succesvol. Op dit moment zijn er honderd woningen verkocht en zijn er zo’n duizend belangstellenden. Peter Dautzenberg: “De inspanningen van de Stichting Bijlmermuseum lijken vooralsnog niet voor niets te zijn geweest. Een woongebouw wordt gespaard en gerenoveerd, de leesbaarheid van de stad blijft gewaarborgd. Dit is geen tijd van nieuwbouw maar van renovatie en transformatie!”

Over De Gouden Piet Kranenberg Ring

De Gouden Piet Kranenberg Ring is een vastgoedprijs die in 2007 door Bouwinvest in het leven is geroepen. De prijs is bestemd voor een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van vastgoed in brede zin in groot Amsterdam. Eerste ontvanger van de ring was Piet Kranenberg (naar wie de ring vernoemd is), onder meer vanwege de bijzondere en doorslaggevende rol die hij heeft gespeeld bij de redding van het Olympisch Stadion. Duco Stadig, André van Stigt, Winfred de Nijs, Nel de Jager en Anneke Treffers (vorig jaar) gingen al voor.

Lees de column van Peter Dautzenberg in Inbeeld nr. 8

Newsletter