24 May 2013

Share this:

Niet alleen toonden zowel het Nederlandse woning-, winkel-, en kantorenfonds een outperformance ten opzichte van de IPD index. Het kantorenfonds ontving bovendien de European Property Investment Award vanwege de overtuigende driejarige prestaties. Het verslaan van de index is volgens Allard van Spaandonk, Directeur Nederland van Bouwinvest, geen toevalstreffer.

Niet alleen toonden zowel het Nederlandse woning-, winkel-, en kantorenfonds een outperformance ten opzichte van de IPD index. Het kantorenfonds ontving bovendien de European Property Investment Award vanwege de overtuigende driejarige prestaties. Het verslaan van de index is volgens Allard van Spaandonk, Directeur Nederland van Bouwinvest, geen toevalstreffer. 

De award, uitgereikt tijdens het Gala Diner van de annual 15th IPD European Property Investment Conference in Lissabon, wordt toegekend aan het fonds dat over de afgelopen drie jaar de hoogste outperformance heeft behaald ten opzichte van de nationale IPD sector benchmark.

Het Office Fund wist de index van vorig jaar met 3,5% te overtreffen, met een totaal vastgoed-rendement van 1,0% ten opzichte van -2,5% van de index Ook in de jaren ervoor wist het Office Fund de index te overtreffen. In 2011 liet het Office Fund een nog grotere outperformance zien van 4,4%, met een vastgoedrendement van 6,6% (IPD/ROZ index 2,2%) en in 2010 (het eerste jaar van het fonds) een outperformance van 0,4%-punt, met een vastgoedrendement van 3,8% (IPD/ROZ index 3,4%).

 “Outperformance Kantorenfonds geen toevalstreffer”

Het verslaan van de index is volgens Allard van Spaandonk, Directeur Nederland van Bouwinvest, geen toevalstreffer. “Een sterke focus op multi tenant kantoren in een multifunctionele omgeving in de door ons gedefinieerde kernregio’s heeft, samen met een sterke sturing op verhoging van de bezettingsgraad, geleid tot dit mooie resultaat. De kantoren binnen ons Office Fund hebben bij voorkeur meer te bieden dan alleen werkruimte. Een duurzaam, goed bereikbaar, kantoor met extra faciliteiten waarin huurders worden geïnspireerd door andere gebruikers levert toegevoegde waarde die verder gaat dan alleen huisvesting. Een goed voorbeeld hiervan is het in 2012 geopende WTC The Hague, waar bijvoorbeeld de WTC The Hague International Business Club zorgt voor nieuwe contacten of extra business voor onze huurders.

Klik hier voor meer informatie en beeldmateriaal

Newsletter