09 July 2013

Share this:

Het gaat om winkels en parkeerruimte in winkelcentrum Mosveld in Amsterdam noord. “Een winkelcentrum als Mosveld, dat onder meer de bewoners van Overhoeks moet bedienen – een woongebied dat enorm in ontwikkeling is – is een mooie aanvulling op onze winkelportefeuille” aldus Allard van Spaandonk, Directeur Nederland Bouwinvest.

Het gaat om winkels en parkeerruimte in winkelcentrum Mosveld in Amsterdam noord. “Een winkelcentrum als Mosveld, dat onder meer de bewoners van Overhoeks moet bedienen – een woongebied dat enorm in ontwikkeling is – is een mooie aanvulling op onze winkelportefeuille” aldus Allard van Spaandonk, Directeur Nederland Bouwinvest.


Bouwinvest REIM koopt voor het Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund 7500m2 winkels en een parkeergarage van Multi Vastgoed. De bouw start naar verwachting eind 2014 en in 2016 kan het nieuwe winkelcentrum in gebruik worden genomen.

‘’Het feit dat de deelraad van Stadsdeel Amsterdam Noord gekozen heeft om het winkelcentrum in het hart van Oud Noord te realiseren en de directe koppeling naar de warenmarkt op de Van Pekstraat zorgen ervoor dat het winkelcentrum de verbindende schakel wordt tussen oud en nieuw Noord’’, Heino Vink, CEO Multi Corporation

Het nieuwe hart van Amsterdam Noord

Een eigentijds en compleet wijkwinkelcentrum is een belangrijke vernieuwing voor de wijk. Boven de winkels komen circa 60 appartementen. De nieuwe winkels (circa 7.500 m2 waarvan 1.500 m2 vervanging) gaan voorzien in de dagelijkse behoeften van de bewoners van de Van der Pekbuurt en Overhoeks. In het nieuwe winkelcentrum is ruimte voor een tweetal supermarkten, aangevuld met winkels voor de dagelijkse boodschappen. De helft van de winkelruimte is al verhuurd aan Albert Heijn, Deen en Etos. Het winkelcentrum moet een goede mix worden van ketens en zelfstandige ondernemers. Winkelcentrum Mosveld wordt hiermee het nieuwe hart van het oude gedeelte van Amsterdam-Noord.

Het winkelcentrum is optimaal aangesloten op de infrastructuur. De parkeergarage met circa 140 openbare parkeerplaatsen kan direct worden aangereden vanaf één van de belangrijkste uitvalswegen van Amsterdam-Noord. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van het nieuwe metrostation Johan van Hasseltweg van de Noord-Zuidlijn en is één halte verwijderd van Amsterdam Centraal Station

Duurzaam concept zorgt voor optimale synergie

De komst van het winkelcentrum Mosveld draagt bij aan een duurzame toekomst voor de wijk; het bevordert het vasthouden van de koopkracht, stimuleert de lokale werkgelegenheid en het verbetert de sociale cohesie van Oud Noord en omgeving. De warenmarkt op het plein zorgt voor een optimale synergie tussen de bezoekers van de markt en de winkels.

Newsletter